haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Pasta z wędzonego boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łatwa, tania pasta do chleba o wyrazistym smaku. Trwała, a więc dobra na kanapki piknikowe!

Pasta z wędzonego boczku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z wędzonego boczku

 

  • 0,5 kg wędzonego boczku (niezbyt chudego)
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majeranku

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego boczku
Boczek pokroić i zmielić przez maszynkę. Majeranek obrać, umyć i przecisnąć przez praskę. Wymieszać boczek z czosnkiem i majerankiem. Podawać jako obkład na pieczywo.
Pasta z wędzonego boczku
Boczek zmielić przez maszynkę do mięsa i wymieszać z przyprawami
Pasta z wędzonego boczku
Na paste wybieramy boczek niezbyt chydy. W przeciwnym razie pasta będzie zbyt sucha
Pasta z wędzonego boczku
Etap 3