Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z wędzonego dorsza ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka pasta z wędzonego dorsza i szczypiorku jest bardzo prosta w przygotowaniu. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty.

Pasta z wędzonego dorsza ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z wędzonego dorsza ze szczypiorkiem

 

  • dorsz wędzony 1 szt
  • jajka 2 szt
  • szczypiorek 1 pęczek
  • majonez 1 łyżka
  • pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego dorsza ze szczypiorkiem
Rybę bardzo dokładnie oddzielamy od ości. Gotujemy na twardo jajka i razem z rybą wrzucamy je do rozdrabniacza. Rozdrabniamy na jednolitą masę. Przekładamy do miski.

Dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Dodajemy posiekany szczypiorek, mieszamy.

Przed podaniem wstawiamy do lodówki.   
Pasta z wędzonego dorsza ze szczypiorkiem
Rybę bardzo dokładnie oddzielamy od ości.
Pasta z wędzonego dorsza ze szczypiorkiem
Gotujemy na twardo jajka i razem z rybą wrzucamy je do rozdrabniacza.
Pasta z wędzonego dorsza ze szczypiorkiem
Dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.