aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Pasta z wędzonego dorsza i twarogu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wspaniały początek dnia :) Alternatywa dla pasty z makreli - równie ciekawy, prosty sposób na pyszną kanapkę :)

Pasta z wędzonego dorsza i twarogu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wędzonego dorsza i twarogu

 

  • 250 gram twarogu
  • 300 gram wędzonego dorsza
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (lub jogurtu greckiego czy śmietany)
  • 1 jajko
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • ząbek czosnku
  • natka pietruszki lub szczypiorek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego dorsza i twarogu
Wędzonego dorsza oddziel od ości, przełóż do miseczki i podziel na mniejsze kawałki, dodaj jogurt, twaróg i delikatnie rozgnieć widelcem. Dodaj do pasty drobno posiekaną cebulę, rozgnieciony czosnek, posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki oraz jajko ugotowane na twardo, pokrojone w kosteczkę (np. na sitku). Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pasta z wędzonego dorsza i twarogu
Pasta z wędzonego dorsza i twarogu
Etap 2
Pasta z wędzonego dorsza i twarogu
Pasta z wędzonego dorsza i twarogu