Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2674]

Pasta z sera i wędzonego dorsza.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pastę z wędzonego dorsza podawać z pieczywem.

Pasta z sera i wędzonego dorsza.

Składniki:

Pasta z sera i wędzonego dorsza.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z sera i wędzonego dorsza.
Ser twarogowy przemielić przez maszynkę lub zmiksować. Masło włożyć do miski i bardzo dokładnie rozetrzeć. Dorsza obrać ze skóry i dokładnie oczyścić z ości, podzielić na drobne kawałki. Do miski z utartym masłem włożyć przemielony ser twarogowy, dodać śmietanę, oczyszczoną z ości i rozdrobnioną wędzoną rybę i bardzo dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku odrobiną soli i białego pieprzu.