zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 723]

Pstrąg z masłem i koperkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszne, delikatne mięsko pstrąga, zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Masło i koperek to idealne dodatki.

Pstrąg z masłem i koperkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pstrąg z masłem i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z masłem i koperkiem
Pstrągi ( moje były wypatroszone, mąż tylko usunął oczka) oczyszczam z łusek, myję dokładnie i osuszam. Ryby układam na folii aluminiowej ( matową stroną na zewnątrz).

 Nacinam skórę, skrapiam sokiem z cytryny. Następnie nacieram solą i pieprzem cytrynowym. Odstawiam na 10 minut,(ryba szybko ”łapie” smaki) po czym do każdej rybki wkładam plastry masła i po dwie, trzy gałązki zielonego koperku.

Masło wykładam też na wierzchu. Rybki piekę w 180 st.C 25 minut. 
Pstrąg z masłem i koperkiem
Pstrągi oczyszczam z łusek, myję dokładnie i osuszam.
Pstrąg z masłem i koperkiem
Nacinam skórę, skrapiam sokiem z cytryny.
Pstrąg z masłem i koperkiem
Następnie nacieram solą i pieprzem cytrynowym.
Pstrąg z masłem i koperkiem
do każdej rybki wkładam plastry masła i po dwie, trzy gałązki zielonego koperku.
Pstrąg z masłem i koperkiem