Sposób przygotowania:
Pstrąg z masłem i koperkiem
Pstrągi ( moje były wypatroszone, mąż tylko usunął oczka) oczyszczam z łusek, myję dokładnie i osuszam. Ryby układam na folii aluminiowej ( matową stroną na zewnątrz).
Nacinam skórę, skrapiam sokiem z cytryny. Następnie nacieram solą i pieprzem cytrynowym. Odstawiam na 10 minut,(ryba szybko ”łapie” smaki) po czym do każdej rybki wkładam plastry masła i po dwie, trzy gałązki zielonego koperku.
Masło wykładam też na wierzchu. Rybki piekę w 180 st.C 25 minut.
Nacinam skórę, skrapiam sokiem z cytryny. Następnie nacieram solą i pieprzem cytrynowym. Odstawiam na 10 minut,(ryba szybko ”łapie” smaki) po czym do każdej rybki wkładam plastry masła i po dwie, trzy gałązki zielonego koperku.
Masło wykładam też na wierzchu. Rybki piekę w 180 st.C 25 minut.
agi0911
zbysiowa
Jest pyszna, polecam :)