Sposób przygotowania:
Pstrąg tęczowy z piekarnika z ziemniaczkami
Obieramy ziemniaki i gotujemy je w osolonej wodzie przez 10 minut. Następnie kroimy na mniejsze kawałki, układamy na blaszce, skrapiamy oliwą i posypujemy ziołami prowansalskimi.
Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy ryby solą i pieprzem cytrynowym (również w środku). Obkładamy plastrami cytryny, wkładamy je również do środka ryby.
Zawijamy w folię aluminiową i razem z ziemniakami wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy ryby solą i pieprzem cytrynowym (również w środku). Obkładamy plastrami cytryny, wkładamy je również do środka ryby.
Zawijamy w folię aluminiową i razem z ziemniakami wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.