Sposób przygotowania:
Sałatka z pstrągiem i orzechami
Na czterech talerzach rozkładamy rukolę i kiełki brokuła (zostawiamy nieco do dekoracji). Pomidorki cherry myjemy i kroimy na pół.
Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i rozkładamy na rukoli. Filet z pstrąga łososiowego kroimy na około 1 cm grubości kawałki. Układamy po dwa na każdym talerzu.
Całość skrapiamy sokiem z cytryny i oliwa z suszonych pomidorów. Orzechy prażymy na suchej patelni.
Sałatkę posypujemy orzechami i doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i rozkładamy na rukoli. Filet z pstrąga łososiowego kroimy na około 1 cm grubości kawałki. Układamy po dwa na każdym talerzu.
Całość skrapiamy sokiem z cytryny i oliwa z suszonych pomidorów. Orzechy prażymy na suchej patelni.
Sałatkę posypujemy orzechami i doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
zbysiowa