szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Pasta z wędzonej makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjna pasta makrelowa.

Pasta z wędzonej makreli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli

 

  • 1 mała makrela wędzona
  • 1 mała cebula
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli
Makrelę obrać ze skóry i dokładnie usunąć ości. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobniutką kosteczkę. Wszystkie składniki rozgniatamy jeszcze widelcem i mieszamy. Dodajemy majonez lub jogurt naturalny w wersji mniej kalorycznej, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Podajemy na kanapkach.
Pasta z wędzonej makreli
Główne składniki to makrela wędzona, jajka i cebula.