Sposób przygotowania:
Pulpeciki indycze w sosie porowymEtap 1
![Pulpeciki indycze w sosie porowym Pulpeciki indycze w sosie porowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpeciki-indycze-w-sosie-porowym-525745.jpg)
Mięso wymieszać z namoczoną i odciśniętą kajzerką, jajkiem i przyprawami.
Etap 2
![Pulpeciki indycze w sosie porowym Pulpeciki indycze w sosie porowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpeciki-indycze-w-sosie-porowym-525747.jpg)
W międzyczasie na patelni rozgrzać masło i poddusić pokrojonego pora.
Etap 3
![Pulpeciki indycze w sosie porowym Pulpeciki indycze w sosie porowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpeciki-indycze-w-sosie-porowym-525748.jpg)
Po ok. 5 minutach pora podlać bulionem, pogotować ok. 4-5 minut, dolać śmietankę i dodać ser, wymieszać z przyprawami.
Etap 4
![Pulpeciki indycze w sosie porowym Pulpeciki indycze w sosie porowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpeciki-indycze-w-sosie-porowym-525750.jpg)
W brytfannie ułożyć pulpeciki.
Etap 5
![Pulpeciki indycze w sosie porowym Pulpeciki indycze w sosie porowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpeciki-indycze-w-sosie-porowym-525751.jpg)
Następnie mięso zalać przygotowanym sosem i zapiec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.
pyszalka
renatka1