pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Pasta z wędzonej makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna,pożywna i sycąca pasta z makreli którą możemy przygotować w kilka chwil.Możemy podawać ją na śniadanie lub na chlebku pokrojonym w mniejsze kromeczki jako formę przekąski.

Pasta z wędzonej makreli

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli

 

  • 1 wędzona makrela ( około 25 dkg)
  • 1 cebulka szalotka
  • 2 jajka ( ugotowane na twardo)
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 1 garstka posiekanego koprku
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 1/3 łyżeczki musztardy
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli
Makrelę dokładnie oddzielamy od skóry i ości,wrzucamy do miski. Cebulę obieramy,kroimy w drobną kostkę,sparzamy wrzątkiem i odstawiamy do wystudzenia. Jajka obieramy ze skorupek,płuczemy i kroimy w drobną kostkę. Ogórki kiszone również kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki pasty wrzucamy do miski,dodajemy majonez a następnie mieszamy ze sobą za pomocą łyżki,doprawiamy pieprzem. Podajemy z pieczywem. Możena podać przyzdobione ogórkiem kiszonym,rzodkiewkę lub w inny dowolny sposób.