Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasta z wędzonej makreli i żółtego sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pasta z makreli to smaczny dodatek do pieczywa.

Pasta z wędzonej makreli i żółtego sera Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli i żółtego sera

 

  • 5 dag masła
  • 10 dag żółtego sera
  • 25-30 dag wędzonej makreli
  • pieprz biały do smaku
  • 1/2 pęczka szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli i żółtego sera
Wędzoną makrelę dokładnie oczyścić z ości, usunąć skórę a mięso rozdrobnić. Ser żółty zetrzeć na tarce o średniej wielkości oczkach. Miękkie masło utrzeć w misce, dodać rybę, ser żółty. Doprawić do smaku białym pieprzem, dokładnie wymieszać. Pastę podawać z pieczywem posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Pasta z wędzonej makreli i żółtego sera
Miękkie masło włożyć do miski dokładnie rozetrzeć
Pasta z wędzonej makreli i żółtego sera
Dodać oczyszczone mięso z makreli i starty żółty ser
Pasta z wędzonej makreli i żółtego sera
Wszystko razem dokładnie wymieszać doprawić do smaku