szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pasta z wędzonej makreli i selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pomysł na pastę do chleba dla lubiących ryby

pasta z wędzonej makreli i selera

Składniki:

pasta z wędzonej makreli i selera

 

  • 1wędzona makrela
  • pół bulwy selera
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

pasta z wędzonej makreli i selera
Makrele obrać ze skóry,oczyścić z ości i rozdrobnić widelcem. Seler obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Skropić go sokiem z cytryny i dodać do ryby. Następnie wymieszać z majonezem i posiekanym szczypiorkiem.Doprawić solą i pieprzem.Pastę schłodzić w lodówce, podawać ze świeżym pieczywem