Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana mięsem, ryżem i papryką
Cukinię kroimy w plastry grubości 4-5 cm, wydrążamy środki pozostawiając około 3 mm ścianki. Pozostawić około 5 mm grubości denka - uważać żeby ich nie przebić. Cukinię gotujemy około 3-4 minuty.
Ryż gotujemy do miękkości i studzimy.
Cebulę i paprykę kroimy w drobniutką kosteczkę. Dodajemy do mięsa warzywa, ryż i przyprawiamy. Wykładamy na cukinę farsz. Układamy na natłuszczonej blaszce.
Na koniec mięso smarujemy ketchupem.
Pieczemy około 45-50 minut.
Smacznego
Ryż gotujemy do miękkości i studzimy.
Cebulę i paprykę kroimy w drobniutką kosteczkę. Dodajemy do mięsa warzywa, ryż i przyprawiamy. Wykładamy na cukinę farsz. Układamy na natłuszczonej blaszce.
Na koniec mięso smarujemy ketchupem.
Pieczemy około 45-50 minut.
Smacznego