ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Pasta jajeczna z wędzonymi szprotkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubimy pasty różnego rodzaju. Jajeczne szczególnie, które robimy na różne sposoby. Z wędzonymi szprotkami jest pyszna , ale wymaga nieco pracy przy rybkach. Zapewniam jednak, że warto zrobić taką pastę.

Pasta jajeczna z wędzonymi szprotkami

Składniki:

Pasta jajeczna z wędzonymi szprotkami

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 8 wędzonych szprotek
  • mała cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • sól do smaku

 

  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z wędzonymi szprotkami

ETAP 1:

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szprotki oczyścić z ogonków, łebków, kręgosłupa, skórki i rozgnieść widelcem. Zrobić to bardzo dokładnie.

Cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Wymieszać wszystko z majonezem. Dodać do smaku pieprz i sól. Udekorować natką pietruszki. Gotowe.