edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Pasta z zielonego groszku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z zielonego groszku konserwowego z dodatkiem czosnku, cebuli, świeżej bazylia, tymianku suszonego z kilkoma kroplami soku z cytryny.

Pasta z zielonego groszku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z zielonego groszku

 

  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 /2 cebuli czerwonej
  • 1 ząbek czosnku
  • Kilka listków świeżej bazylii
  • Tymianek suszony
  • Kilka kropli soku z cytryny
  • Sól i pieprz
  • Alternatywnie :
  • Oliwa oliwek, olej lniany lub inny ulubiony
  • Czarnuszka

Sposób przygotowania:

Pasta z zielonego groszku
1. Groszek konserwowy odsączamy, płuczemy i przekładamy do naczynia blendera.

2. Dodajemy cebulę czerwoną, ząbek czosnku, świeżą bazylię, tymianek, kilka kropel soku z cytryny.

3. Wszystkie składniki miksujemy, jeśli pasta będzie zbyt sucha możemy dodać ulubionej oliwy.

4. Doprawiamy na koniec solą i pieprzem.
Pasta z zielonego groszku
Groszek odsączamy, płuczemy i przekładamy do naczynia blendera
Pasta z zielonego groszku
Dodajemy pokrojoną cebulę czerwoną do groszku
Pasta z zielonego groszku
Dodajemy ząbek czosnku oraz świeżą bazylię
Pasta z zielonego groszku
Dodaje kilka kropel soku z cytryny oraz tymianek