alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Pasteryzowany sos pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasteryzowany sos pomidorowy

Pasteryzowany sos pomidorowy

Składniki:

Pasteryzowany sos pomidorowy

 

  • 1,5 kg pomidorów
  • 2 czerwone papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżeczki octu
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka przyprawy warzywnej
  • 1 łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania:

Pasteryzowany sos pomidorowy
Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę, pokroić na kawałki. Obrać czosnek i posiekać. Z papryki usnąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Obrać cebulę i pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Gotować godzinę na małym ogniu. następnie zmiksować, potem przetrzeć przez sito. Rozlać do słoiczków. Pasteryzować kwadrans od momentu zagotowania się wody.

Tagi:

przyprawy