Sposób przygotowania:
Pasztecik z wątróbki wg ajo
Wątróbkę najlepiej zalać mlekiem kilka godzin wcześniej lub dzień przed zostawić na noc. 2 łyżki masła roztopić na patelni i wrzucić posiekaną drobno cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz tymianek (szczyptę zostawić na wierzch), całość podsmażamy 3 minuty. Następnie dodajemy obraną gruszkę startą na tarce,podsmażamy minutę i dodajemy wątróbkę, podsmażać całość aż wątróbka będzie usmażona.Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy resztę masła (2 łyżki zostawić na wierzch) i miksujemy przy pomocy blendera na gładki mus. Przekładamy do miseczki i wkładamy na kilka godzin do lodówki (lub na całą noc). Kilka minut przed podaniem roztopić pozostawione 2 łyżki masła, które mieszamy ze szczyptą tymianku i polewamy wierzch paszteciku. Smacznego :)