cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Paszteciki a la reine

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepis na dobre paszteciki

Paszteciki a la reine

Składniki:

Paszteciki a la reine

 

  • Mięso z drobiu,
  • kilka pieczarek,
  • 2 żółtka,
  • 1 kieliszek białego wina,
  • ciasto francuskie,
  • ½ cytryny,
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki a la reine

Mięso zemleć na maszynce, posolić, popieprzyć i udusić na maśle z posiekanymi pieczarkami, dodał sok z cytryny i kieliszek białego wina, na końcu wbić żółtka i wszystko rozetrzeć na gładką masę. Nakładać w paszteciki z francuskiego ciasta.