Sposób przygotowania:
Paszteciki drożdżowe Babcigramolki :
Wymieszać składniki ciasta ( drożdże wsypać do mąki bez rozrabiania. Ciasto rozwałkować pokroić na 12 kwadratów . Na każdym rozłożyć farsz. Zlepić pasztecik i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( zlepieniem do dołu ) .Pozostawić pod przykryciem 30 minut .Posmarować je z wierzchu rozbełtanym żółtkiem .
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec paszteciki ok. 20 minut aż będą złociste ( sprawdzić patyczkiem do ciasta czy już jest dostatecznie wypieczone ) .
Podawać z czystym czerwonym barszczem ( bulionem , czysta pomidorową , grzybową ).
Te paszteciki nie smakują jak klasyczne drożdżowe – bardziej smakiem ciasto przypomina to na pizzę .
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec paszteciki ok. 20 minut aż będą złociste ( sprawdzić patyczkiem do ciasta czy już jest dostatecznie wypieczone ) .
Podawać z czystym czerwonym barszczem ( bulionem , czysta pomidorową , grzybową ).
Te paszteciki nie smakują jak klasyczne drożdżowe – bardziej smakiem ciasto przypomina to na pizzę .
yola