cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Paszteciki pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czemu by nie przypiec pasztecików?

Paszteciki pieczone

Składniki:

Paszteciki pieczone

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki pieczone

Wlać do miski śmietanę, wsypać mąkę i odrobinę soli. Wyrobione łyżką ciasto wyrzucić na posypaną mąką stolnicę. Brać ciasto wielkości orzecha i rozciągnąć je palcami. Nałożyć farsz i skleić na kształt pierożków. Posmarować każdy jajkiem rozbitym z wodą.


Ułożyć na wysmarowanej masłem blasze w bardzo gorącym piekarniku, pilnując, aby się nie przypiekły. Po około kwadransie wyjąć i podawać na gorąco.