Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Paszteciki z ciasta francuskiego.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszne przekąski na wieczór ze znajomymi

Paszteciki z ciasta francuskiego. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Paszteciki z ciasta francuskiego.

 

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • 20-30 dag mięsa mielonego
  • 20-30 dag kapusty kiszonej
  • cebula
  • jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Paszteciki z ciasta francuskiego.
Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa. Kapustę kiszoną dokładnie odciskamy by było jak najmniej soku. Kroimy bardzo drobno i łączymy z mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na dwa paski na każdy z nich nakładamy farsz i składamy na pół. Brzeg ciasta smarujemy jajkiem i zgniatamy widelcem. ciasto z farszem kroimy na odpowiadające nam kawałki. Smarujemy jajkiem. Na papierze wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C i pieczemy przez około 20-30 min.
Paszteciki z ciasta francuskiego.
Ciasto dzielimy na dwie części i wykładam na nie farsz
Paszteciki z ciasta francuskiego.
Zawinięte ciasto dzielimy na odpowiadające nam części