-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Paszteciki z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie paszteciki z kapustą i grzybami. Do ich sporządzenia wykorzystałam gotowe ciasto francuskie. Dzięki temu ich upieczenie nie zajęło dużo czasu.

Paszteciki z kapustą i grzybami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Paszteciki z kapustą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z kapustą i grzybami
Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 12 prostokątów. Na każdy prostokąt nakładać porcję kapusty z grzybami i sklejać ze sobą dokładnie brzegi ciasta. Użyłam do tego widelca.

Paszteciki ułożyć na blaszce ( tej z wyposażenia piekarnika ) wyłożonej papierem do pieczenia.

Każdy pasztecik posmarować roztrzepanym jajkiem.

Piec w temperaturze 190 stopni przez 25 minut. 
Paszteciki z kapustą i grzybami
Porcję kapusty z grzybami nakładać na prostokąty. Sklejać dokładnie brzegi ciasta.Piec w temperaturze 190 stopni przez 25 minut.