Sposób przygotowania:
Francuskie paszteciki z kapustą i grzybami
Grzyby moczymy, gotujemy w małej ilości wody i odsączamy, mielimy. Kapustę gotujemy na miękko, odcedzamy dokładnie i kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy posiekaną cebulkę z grzybami i dodajemy do kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem, studzimy.
Blaty ciasta kroimy na paski, na brzegu układamy nadzienie i zawijamy, by złożenie wyszło na spodzie. Kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blaszce.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy do zarumienienia w 180 stopniach.
Blaty ciasta kroimy na paski, na brzegu układamy nadzienie i zawijamy, by złożenie wyszło na spodzie. Kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blaszce.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy do zarumienienia w 180 stopniach.