anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Książka Kucharska: Paszteciki w różnych odsłonach

Paszteciki z pasztetowej błyskawiczne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo szybkie paszteciki:)

Paszteciki z pasztetowej błyskawiczne

Składniki:

Paszteciki z pasztetowej błyskawiczne

 

  • 40 dkg pasztetowej (w prawdziwym flaku)
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 cebula
  • pieprz ziołowy
  • vegeta lub sól
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 jajko+jajko do posmarowania pasztecików
  • kminek do posypania lub mak

Sposób przygotowania:

Paszteciki z pasztetowej błyskawiczne
Pasztetową wyjąć z flaka ,rozgnieść widelcem,dodać pieprz ziołowy. Zeszkloną cebulkę na oleju,jajko,odrobinkę vegety lub soli(jeżeli pasztetowa jest słona ,nie dajemy)wyrobić widelcem farsz. Ciasto francuskie rozmrozić,lekko rozwałkować,układać farsz,przez całą długość ciasta,zrobić zakładkę i odciąć nożem, docisnąć palcami. Pociąć na dowolne kawałki,posmarować rozbełtanym jajkiem,posypać kminkiem lub makiem.