Książka kucharska Paszteciki w różnych odsłonach

Paszteciki to wciąż odkrywany temat kulinarny. Pomysłów na paszteciki jest tyle co gospodyń.

Paszteciki w różnych odsłonach
fot. Fotolia

Paszteciki to wciąż odkrywany temat kulinarny. Pomysłów na te smakołyki jest tyle co gospodyń, które je przygotowują. Zainspirujcie się przepisami zawartymi w tej książce kucharskiej i sprawdzajcie czy są one godne spróbowania. Zapraszamy!

Paszteciki to idealny dodatek do rosołu, barszczu czy grzybowej i kreatywny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. W pasztecikach można zmieniać farsz, rodzaj ciasta, wielkość i kształt. Cudownie zasmakują zarówno na ciepło jak i na zimno ale, także na słono czy słodko.

Paszteciki kojarzą nam się z dodatkiem do czerwonego barszczyku. W takim zestawieniu tworzą  tradycyjną potrawę przygotowywaną na Święta Bożego Narodzenia. Nad ich wykonaniem pracuje najczęściej babcia lub mama, ale nierzadko jest to zajęcie dla całej rodziny, która ma okazję pobyć  ze sobą w czasie przedświątecznej gorączki!

Farsz do uwielbianych przez wszystkich pasztecików przygotować można na wiele różnych sposobów. Nadzienie do tych pyszności składać się może z kapusty i leśnych grzybów, zmielonego mięsa, mieszanki warzyw, a nawet przetworów z owoców! W takich odsłonach staną się doskonały daniem głównym, ale również ciekawą przekąską lub pomysłem na urozmaicenie nudnego menu!

 W tej książce kucharskiej chcemy pokazać różnorodność pasztecików, z czym je łączyć i jak podawać Zobaczcie przepisy na paszteciki!