jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Paszteciki z suszonymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To oszczędna wersja pasztecików mięsnych z mięsa gotowanego z suszonymi pomidorami i kaparami w oleju. Szybkie do przygotowania z mięsa rosołowego. Są smaczne i pięknie rozsmarowują się na pieczywie.

Paszteciki z suszonymi pomidorami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Paszteciki z suszonymi pomidorami

 

  • mięso ugotowane w rosole (około 70 dag)
  • 400 g słoiczek suszonych pomidorów w oleju z kaparami
  • garść zmielonych migdałów
  • sól, pieprz czarny do smaku
  • rzeżucha do dekoracji

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z suszonymi pomidorami
Mięso rosołowe dobrej jakości (wołowe, wieprzowe i drób) obieramy dokładnie ze skórek i kości. Mięso siekamy w malakserze lub mielimy maszynką. Dodajemy posiekane drobno migdały, pomidory i kapary(większą część). Mieszamy masę dokładnie podlewając oliwą z pomidorów. Doprawiamy solą i pieprzem. Niewielkie foremki napełniamy masą mięsną lekko ją uklepując łyżką. Przewracamy je na talerze. Dekorujemy paseczkami pomidorów, kaparami i rzeżuchą.
Paszteciki z suszonymi pomidorami
Mięso siekamy w malakserze lub mielimy maszynką. Dodajemy posiekane drobno migdały, pomidory i kapary.
Paszteciki z suszonymi pomidorami
Niewielkie foremki napełniamy masą mięsną lekko ją uklepując łyżką. Przewracamy je na talerze.