Sposób przygotowania:
Paszteciki z kapustą i grzybami 4
Kapustę wyłożyć na sitko i dwukrotnie opłukać pod bieżącą ciepłą wodą, wyłożyć na patelnie zalać wodą dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz marchew startą na wiórka. Grzyby zalać wrzątkiem zostawić na godzinę wymoczyć i dodać do kapusty razem dusić. Dodać przyprawy i na samym końcu żurawinę i suszone pomidory .Dusić jeszcze przez 40 minut a potem odsączyć ostudzić i zawijać w ciasto do pasztecików . Do szklanki wlałam 125 gram mleka podgrzałam je aby było takie ciepławe ale nie gorące dodałam drożdże cukier i trochę mąki zrobiłam rozczyn i zostawiłam go do wyrośnięcia na 20 minutW tym czasie do miski wsypałam mąkę zrobiłam zagłębienie i dodałam rozczyn wyrobiłam ciasto dodając resztę mleka mąki soli i masła . Wyrobione ciasto zostawiłam na 30 minut pod ściereczką rozwałkowałam nakładałam farsz z kapusty i grzybów i zwijałam w rulon na dwa razy resztę ciasta odcinałam a wałeczek kroiłam lekko na skos . Kładłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia piekłam 20 minut w 170 stopniach .