Sposób przygotowania:
Pomidorowo- mięsne zapiekane paszteciki
1. Z mąki, wody, mleka, jaj i szczypty soli szykujemy ciasto na naleśniki. Powinno ono mieć gęstość śmietany, smażymy grubsze naleśniki.2. Mięso z indyka podsmażamy na łyżce oleju, dodajemy cebulę i czosnek. Dusimy kilka minut. Dodajemy pomidory, suszoną bazylię i inne ulubione zioła. Doprawiamy do smaku. Polecam smażyć na niewielkim ogniu przez 15 minut aż do odparowania części wody z zalewy pomidorowej. Następnie po zdjęciu z ognia dodajemy kukurydzę i posiekany szczypiorek.3. Na każdy naleśnik kładziemy porcję mięsa i zawijamy jak na paszteciki. Kładziemy do naczynia żaroodpornego lub zwykłej blaszki. Posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 200-220 stopni celsjusza.