kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

pasztet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

uwielbiam go szczególnie z dodatkiem chrzanu

pasztet

Składniki:

pasztet

 

  • 2 kg kurczaka
  • 1 kg łopatki
  • 1 kg podgardla
  • 20 dag wątróbki drobiowej

 

Sposób przygotowania:

pasztet
Ugotować kurczaka i łopatkę. Następnie ugotować podgardle. Do wody wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Po ostudzeniu mięso oddzielić od kości a następnie zmielić 3 razy przez maszynkę. Zmielić także wątróbkę wcześniej sparzoną gorącą wodą. Całość dokładnie ze sobą połączyć dodając 4 jajka i 3 bułki wcześniej namoczone w mleku. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Upiec w piekarniku.