ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 282]

Pasztet do chleba z mięsa wyjętego z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Każdemu z nas się zdarza, że zostanie mięsa z obiadu, można zrobić na szybko pyszne smarowidła do chleba. Taki pasztet nie może długo stać ze względu na dodatek surowej cebuli. Jeśli ktoś chce mieć na dłużej, może cebulkę usmażyć.

Pasztet do chleba z mięsa wyjętego z rosołu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet do chleba z mięsa wyjętego z rosołu

 

Sposób przygotowania:

Pasztet do chleba z mięsa wyjętego z rosołu
Ugotowane mięso oddzielamy od kości i mielimy maszynką razem z obraną połówką cebuli trzema ząbkami czosnku. Do zmielonego mięsa dodajemy miękkiej margaryny albo masła taką ilość, żeby szło dobrze smarować.

Doprawiamy do smaku kurkumą, solą, czarnym mielonym pieprzem, mielonym kminkiem. Wszystkie składniki mieszamy razem.

Gotowym smarujemy pieczywo.
Pasztet do chleba z mięsa wyjętego z rosołu.
Mięso oddzielamy od kości i mielimy w maszynce.
Pasztet do chleba z mięsa wyjętego z rosołu.
Razem z mięsem mielimy pół cebuli i trzy obrane ząbki czosnku.
Pasztet do chleba z mięsa wyjętego z rosołu.
Dodajemy miękka margarynę oraz szczyptę kurkumy.
Pasztet do chleba z mięsa wyjętego z rosołu.
Do mięsnej masy dodajemy majeranek, mielony kminek oraz soli i czarny mielony pieprz.