mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pasztet domowej roboty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny, domowy pasztet, który jest o wiele lepszy od tego ze sklepu

Pasztet domowej roboty

Składniki:

Pasztet domowej roboty

 

Sposób przygotowania:

Pasztet domowej roboty
Kurczaka i boczek gotuję do miękkości, a wątróbkę parzę i pozostawiam do ostudzenia. Ostudzone mięso przepuszczam (mielę) przez maszynkę do mięsa na drobnych oczkach.
Cebule obieram i następnie kroję w małą kostkę, potem podsmażam cebulkę na łyżce oleju na patelni. Zrumienioną cebulkę łącze ze zmielonym mięsem. Na koniec doprawiam całość do smaku solą i pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Przekładam masę do formy (blachy do pieczenia) i piekę około 40-50 minut w nagrzanym do 180*C piekarniku.
Ostudzony pasztet kroję w mniejsze części.