Sposób przygotowania:
Pasztet domowej roboty
Kurczaka i boczek gotuję do miękkości, a wątróbkę parzę i pozostawiam do ostudzenia. Ostudzone mięso przepuszczam (mielę) przez maszynkę do mięsa na drobnych oczkach.
Cebule obieram i następnie kroję w małą kostkę, potem podsmażam cebulkę na łyżce oleju na patelni. Zrumienioną cebulkę łącze ze zmielonym mięsem. Na koniec doprawiam całość do smaku solą i pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Przekładam masę do formy (blachy do pieczenia) i piekę około 40-50 minut w nagrzanym do 180*C piekarniku.
Ostudzony pasztet kroję w mniejsze części.
Cebule obieram i następnie kroję w małą kostkę, potem podsmażam cebulkę na łyżce oleju na patelni. Zrumienioną cebulkę łącze ze zmielonym mięsem. Na koniec doprawiam całość do smaku solą i pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Przekładam masę do formy (blachy do pieczenia) i piekę około 40-50 minut w nagrzanym do 180*C piekarniku.
Ostudzony pasztet kroję w mniejsze części.