lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pasztet drobiowo wieprzowy z koperkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Postanowiłam zrobić coś swojskiego na kanapeczki. Pomyślałam dwa w jednym będę miała i wykombinowałam obiad z którego powstał pasztet. Jesteście ciekawi??

Pasztet drobiowo wieprzowy z koperkiem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Pasztet drobiowo wieprzowy z koperkiem

Składniki :

  • schab 300 g

 

  • pierś z kurczaka 300 g

 

  • koperek pęczek

 

  • 1.1/2 szklanki wywaru z rosołu

 

  • sól i pieprz do smaku

 

  • foremka aluminiowa o pojemności 500 ml

 

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowo wieprzowy z koperkiem

Wykonanie:

Jak wspomniałam wcześniej najpierw zrobiłam obiad. Jak pewnie się domyślacie był to rosół na piersi z kurczaka i schabie wieprzowym.

Rosół ugotowałam na mięsku i włoszczyźnie. Mięsko wyjęłam z rosołu i poczekałam, aż ostygło. Zmieliłam je na średnich oczkach.

Dodałam wywar z rosołu, koperek drobno pokrojony oraz sprasowany czosnek.

Wymieszałam składniki z pieprzem mielonym i odrobiną soli, przełożyłam farsz do foremki aluminiowej o pojemności 500 ml.

Wstawiamy do nagrzanego pieca i pieczemy w 200 stopniach 45 minut. Jest pyszny.

Pasztet drobiowowiepszowy z koperkiem
Ugotowałam rosół na piersi z kurczaka i kawałku schabu wieprzowego.
Pasztet drobiowowiepszowy z koperkiem
Mięsko wyjęłam z rosołu i poczekałam, aż ostygło.
Pasztet drobiowowiepszowy z koperkiem
Zmieliłam pierś i schab na średnich oczkach.
Pasztet drobiowowiepszowy z koperkiem
Dodałam wywar z rosołu koperek drobno pokrojony oraz sprasowany czosnek.
Pasztet drobiowowiepszowy z koperkiem
Wymieszałam składniki z pieprzem mielonym i odrobiną soli
Pasztet drobiowowiepszowy z koperkiem
Przełożyłam farsz do foremki aluminiowej o pojemności 500 ml . Wstawiamy do nagrzanego pieca i pieczemy w 200 stopniach 45 minut.