Sposób przygotowania:
Pasztet rosołowy z żurawiną i makaronem
Do kielicha blendera wlewam bulion, dodaję rozdrobnione mięso z rosołu, pokrojone marchewki i przyprawy. Blenduję na gładką masę.
Makaron spaghetti gotuję (tu wykorzystałam pozostałości z drugiego dania), docinam na długość keksówki (moja miała 15,5x5,5x6cm) i układam na dnie szczelnie jeden obok drugiego. Przykrywam go zmiksowaną masą mięsną, dociskam, wyrównuję, a na wierzchu układam żurawinę - całą warstwę.
Pasztet piekę w 180 stopniach przez około 40-45 minut.
Makaron spaghetti gotuję (tu wykorzystałam pozostałości z drugiego dania), docinam na długość keksówki (moja miała 15,5x5,5x6cm) i układam na dnie szczelnie jeden obok drugiego. Przykrywam go zmiksowaną masą mięsną, dociskam, wyrównuję, a na wierzchu układam żurawinę - całą warstwę.
Pasztet piekę w 180 stopniach przez około 40-45 minut.
monikaT83