Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Książka Kucharska: Smaczne mięsa na Boże Narodzenie

Pasztet z dodatkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny pasztet z mięsa drobiowego i wieprzowego na Święta, przybrany dla ozdoby pomidorkami oraz śliwkami kalifornijskimi.

Pasztet z dodatkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z dodatkami

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z dodatkami
Marchewki obrać opłukać i starkować na tarce o dużych oczkach.Porcje rosołowe ugotować,dodając starkowaną marchewkę.Oddzielnie ugotować pokrojone mięso wieprzowe. Pieczarki oraz cebule obrać,umyć i pokroić w kosteczkę.Zasmażyć na oliwie na patelni.Po ugotowaniu i ostudzeniu mięsa ostudzić.



Porcje rosołowe obrać.Bułkę namoczyć w mleku.Następnie mięso drobiowe i wieprzowe,zmielić przez maszynkę,dodając zasmażoną cebule z pieczarkami ,obrany ząbek czosnku oraz miękką wyciśniętą bułkę. Przyprawić przyprawami do smaku.Dodać jajka oraz mąkę ziemniaczaną.Wszystko dokładnie wymieszać.



Przygotować blaszki,wysmarować tłuszczem posypując bułką tartą.Wyłożyć masę mięsną do foremek.Piec w nagrzanym piekarniku ok 40-50 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu i ostudzeniu przyozdobić np,pomidorkami oraz śliwkami kalifornijskimi.
Pasztet z dodatkami
Porcje rosołowe drobiowe ugotować z marchewka i obrać
Pasztet z dodatkami
Mięso wieprzowe pokroic na mnijesze kawałki i ugotować
Pasztet z dodatkami
Cebulę i pieczarki opłukac i obrać,zasmazyc na patelni
Pasztet z dodatkami
Przygotowac blaszki,wyłozyc masę miesna i upiec