Sposób przygotowania:
Pasztet z dodatkami
Marchewki obrać opłukać i starkować na tarce o dużych oczkach.Porcje rosołowe ugotować,dodając starkowaną marchewkę.Oddzielnie ugotować pokrojone mięso wieprzowe. Pieczarki oraz cebule obrać,umyć i pokroić w kosteczkę.Zasmażyć na oliwie na patelni.Po ugotowaniu i ostudzeniu mięsa ostudzić.
Porcje rosołowe obrać.Bułkę namoczyć w mleku.Następnie mięso drobiowe i wieprzowe,zmielić przez maszynkę,dodając zasmażoną cebule z pieczarkami ,obrany ząbek czosnku oraz miękką wyciśniętą bułkę. Przyprawić przyprawami do smaku.Dodać jajka oraz mąkę ziemniaczaną.Wszystko dokładnie wymieszać.
Przygotować blaszki,wysmarować tłuszczem posypując bułką tartą.Wyłożyć masę mięsną do foremek.Piec w nagrzanym piekarniku ok 40-50 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu i ostudzeniu przyozdobić np,pomidorkami oraz śliwkami kalifornijskimi.
Porcje rosołowe obrać.Bułkę namoczyć w mleku.Następnie mięso drobiowe i wieprzowe,zmielić przez maszynkę,dodając zasmażoną cebule z pieczarkami ,obrany ząbek czosnku oraz miękką wyciśniętą bułkę. Przyprawić przyprawami do smaku.Dodać jajka oraz mąkę ziemniaczaną.Wszystko dokładnie wymieszać.
Przygotować blaszki,wysmarować tłuszczem posypując bułką tartą.Wyłożyć masę mięsną do foremek.Piec w nagrzanym piekarniku ok 40-50 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu i ostudzeniu przyozdobić np,pomidorkami oraz śliwkami kalifornijskimi.
kołczu
zbysiowa
marietta