Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Pasztet drobiowo śliwkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przepyszny pasztet z dodatkiem śliwki

Pasztet drobiowo śliwkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet drobiowo śliwkowy

 

  • 5 porcji rosołowych drobiowych
  • kostka rosołowa
  • 2 marchewki
  • śliwki kalifornijskie
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki curry
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • 0,5 łyżeczki bazylji
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • tłuszcz do formy
  • buka tarta do formy

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowo śliwkowy
Porcje rosołowe i marchewki ugotować z dodatkiem kostki rosołowej.Po ugotowaniu i ostudzeniu porcje rosołowe obrać. Mięso z marchewkami przekręcić przez maszynkę.Do mięsa wbić jajka,przyprawić oraz wsypać bułkę tartą i mąkę.Wszystko wymieszać na jednolitą masę.Śliwki kalifornijskie pokroić.Dodać do masy.Wymieszać.Blaszkę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.Wyłożyć masą i wygładzić.Wierzch delikatnie skropić wodą.Piec w piekarniku ok 40 minut w 180 stopniach.
Pasztet drobiowo śliwkowy
Porcje rosoowe należy ugotować z marchewkami
Pasztet drobiowo śliwkowy
Po ugotowaniu i ostudzeniu przekręcić przez maszynkę
Pasztet drobiowo śliwkowy
Wszystko dokładnie wyrobic i ułozyc w blaszce
Pasztet drobiowo śliwkowy
Piec w piekarniku ok 40 minut w 180 stopniach