Sposób przygotowania:
Pasztet w galarecie
Z polędwicy wykrawamy 2 rulony, polewamy sherry, przykrywamy. Pozostałą polędwicę, boczek kroimy w kostkę. Pistacje, jałowiec, natkę pietruszki oraz zioła drobno siekamy. Naczynie żaroodporne natłuszczamy. Polędwicę, boczek oraz cebulę miksujemy, mieszamy z mięsem mielonym, gałką, sherry zieleniną,oraz pozostałymi przyprawami. 1/3 część masy przekładamy do formy, pośrodku umieszczamy polędwicę. Przykrywamy pozostałą masą, posypujemy orzeszkami, natką pietruszki. Formę przekładamy do naczynia żaroodpornego wypełnionego wodą i w piekarniku gotujemy około 1 godzinę. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w rosole, mieszamy z resztą sherry, octem i podgrzewamy. Powstałą galaretą polewamy pasztet i wstawiamy do lodówki. Dekorujemy borówkami.