petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Pasztet z chwastów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasztet z "chwastów" bardzo wykwintny

Pasztet z chwastów

Składniki:

Pasztet z chwastów

 

  • łyzki śmietanki, kilkanascie orzechów laskowych, 2 łyzki siemienia lnianego, 3 łyzki posiekanego koperku, sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Pasztet z chwastów
Mniszek, pokrzywe i krwawnik starannie umyć pod bieżąca wodą i osaczyc na sicie. Twaróg wymieszac ze smietanką, ajesli nie bedzie spoisty, wlać do niego łyzke oleju. Orzechy drobno posiekać, siemię lniane zmiksować. Osaczoną zieleninę drobno posiekać, dodac do twarozku wraz z orzechami i siemieniem lnianym. Paste doprawic do smaku,solą i piperzem. Wymieszac z koperkiem i ugniesć w miseczce. wstawić do lodówki. Podajac na stół kroić w promieniscie jak babkę. Jesc zciemnym pieczywem:)