Sposób przygotowania:
Pasztet z selera
Margarynę rozgrzać, dodać kostki grzybowe, pokrojoną w kosteczkę cebule i czosnek i zeszklić.
Dodać natkę i część przypraw, przesmażyć.
Selera umyć, obrać, zetrzeć na tarce, do miski z selerem przełożyć zasmażoną cebulę, wsypać bułkę tartą, dodać jajka przyprawy, majeranek, tymianek i inne do smaku, wyrobić na gładką masę, przełożyć do podłużnej blaszki, pięć w nagrzanym do ok. 180-200 piekarniku ok 1-1,20 h.
Wystudzić ischłodzić w lodówce i można już kroić.
Najlepiej smakuje z sosami, chrzanem albo innymi dodatkami, pycha a jaki zdrowy i nietuczący!
Dodać natkę i część przypraw, przesmażyć.
Selera umyć, obrać, zetrzeć na tarce, do miski z selerem przełożyć zasmażoną cebulę, wsypać bułkę tartą, dodać jajka przyprawy, majeranek, tymianek i inne do smaku, wyrobić na gładką masę, przełożyć do podłużnej blaszki, pięć w nagrzanym do ok. 180-200 piekarniku ok 1-1,20 h.
Wystudzić ischłodzić w lodówce i można już kroić.
Najlepiej smakuje z sosami, chrzanem albo innymi dodatkami, pycha a jaki zdrowy i nietuczący!