kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Pasztet z selera

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasztet z selera, ale mało kto się domyśli,że nie ma w nim mięsa.

Pasztet z selera

Składniki:

Pasztet z selera

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z selera
Selery zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Włożyć selery i cebulę do garnka i zalać szklanką wody, dodać margarynę, kostki grzybowe, gotować na małym ogniu godzinę. Wystudzić dodać 4 żółtka , szklankę bułki tartej oraz pianę z 4 białek. Dobrze wymieszać przełożyć do podłużnej blachy uprzednio nasmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.Piec 70 minut w temperaturze 180 C
Smacznego :)