kunia_080286

kunia_080286

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

pasztet z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny pasztet szczerze polecam

pasztet z wątróbki

Składniki:

pasztet z wątróbki

 

  • 0,5 kg wątróbki z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • pół kostki margaryny
  • troche czerwonego wina
  • sól
  • pieprz
  • troche oliwy do smażenia

Sposób przygotowania:

pasztet z wątróbki
smażymy wątróbke, po 5 minutach smażenia dodajemy cebule pokrojoną w kostkę i jak cebulka troche zmięknie dodajemy czosnek(pokrojony drobno) i zalewamy winem. Gdy wino troche odparuje odstawiamy i wszystko miksujemy. \Gdy ostygnie miksujemy mase z masłem przelewamy na sitko i przecedzamy za pomocą łyżki by nie było grudek. następnie do foremki i gotowe wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki