Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pata twarogowa z tuńczykiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zamiast sera twarogowego, pastę można zrobić z serkiem homogenizowanym.

Pata twarogowa z tuńczykiem.

Składniki:

Pata twarogowa z tuńczykiem.

 

  • ser twarogowy 30 dag
  • śmietana 2 łyżki
  • tuńczyk 1 puszka
  • ogórek kiszony 1 szt
  • papryczka ostra 1 szt
  • natka pietruszki 2 łyżki
  • szczypiorek siekany 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku

Sposób przygotowania:

Pata twarogowa z tuńczykiem.
Papryczkę bardzo drobno posiekać. Ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser przemleć w maszynce, włożyć do miski, wlać śmietanę i dokładnie utrzeć. Tuńczyka osączyć z zalewy, dodać do sera i rozetrzeć. Następnie dodać startego na tarce ogórka, posiekaną papryczkę, natkę pietruszki, szczypiorek. Przyprawić do smaku pieprzem ziołowym i solą, dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem.

Tagi:

sery ser