Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Patelnia kawalera.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gdy facet sam w domu lub gdy bardzo głodny można go nakarmić takimi kluchami.

Patelnia kawalera. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Patelnia kawalera.

 

  • 2 szklanki ugotowanego grubego makaronu
  • 20 dkg kiełbasy
  • 2 łyżki prażonej cebuli
  • plaster żółtego sera
  • keczup
  • pół łyżeczki czarnego pieprzu
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Patelnia kawalera.
Kiełbasę kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, tyle wystarczy podpiekana wędlina też odda tłuszcz. Gdy kiełbasa jest już podsmażona, wrzucamy do niej makaron, posypujemy pieprzem i podsmażamy dalej. Następnie posypujemy smażoną cebulką dokładnie mieszamy. Na sam koniec układamy na wierzchu żółty ser i przykrywamy na chwilę aby się rozpuścił. Najlepiej smakuje prosto z patelni polane keczupem.
Patelnia kawalera.
Na odrobinie oleju podsmażamy wędlinkę aż sie zarumieni.
Patelnia kawalera.
Na podsmażoną kiełbasę wykładamy makaron.
Patelnia kawalera.
Smażona cebula doda potrawie świetnego smaku.