madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Patelnia rozmaitości

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Patelnia z warzyw to danie smaczne, zdrowe, pożywne

Patelnia rozmaitości

Składniki:

Patelnia rozmaitości

 

  • parówek, kminek, bazylia, sól, pieprz, natka z pietruszki, 3 łyżki oleju, 150 g. kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania:

Patelnia rozmaitości
Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Cebule pokroić w cząstki .Papryki w paseczki.Parówki w ukośne plasterki.Ziemniaki usmażyć na oleju na złoty kolor, przyprawić solą, pieprzem, bazylią, kminkiem. Dodać cebulę , paprykę i plasterki parówek.Smażyć przez 8-10 min. mieszając.Ponownie przyprawić do smaku. Udekorować natką .Podawać z kwaśna śmietana.

Smacznego.