Sposób przygotowania:
Pavlova z truskawkami
W pierwszej kolejności myjemy dokładnie miskę i "końcówki miksera" najlepiej wrząca wodą aby mieć pewność że nam się białka ubiją.
Wlewamy białka do miski i dodajemy 2łyżki cukru pudru nie za dużo aby nam białka nie opadły.
I zaczynamy ubijać.
Jak białka będą ubite to dodajemy kilka kropli soku z cytryny
i cukier na 2-3 razy ciągle ubijając.
Kształtujemy torcik używając końcówki do bitej śmietany
Pieczemy w temp. 115-125 C około 20 min
na płaskiej blaszce bez boków (jeżeli to możliwe)
a jak nie to dodajemy około 5 min
Na upieczony i ostudzony torcik nakładamy trochę ubitej śmietany, dekorujemy truskawkami i polewamy sosem z truskawek.
Smacznego:)
.
Wlewamy białka do miski i dodajemy 2łyżki cukru pudru nie za dużo aby nam białka nie opadły.
I zaczynamy ubijać.
Jak białka będą ubite to dodajemy kilka kropli soku z cytryny
i cukier na 2-3 razy ciągle ubijając.
Kształtujemy torcik używając końcówki do bitej śmietany
Pieczemy w temp. 115-125 C około 20 min
na płaskiej blaszce bez boków (jeżeli to możliwe)
a jak nie to dodajemy około 5 min
Na upieczony i ostudzony torcik nakładamy trochę ubitej śmietany, dekorujemy truskawkami i polewamy sosem z truskawek.
Smacznego:)
.