aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Pękate jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Fajnie prezentujace sie jajka.....

Pękate jajka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pękate jajka

 

  • 3 jajka,
  • 1 saszetka mocnej czarnej herbaty

Sposób przygotowania:

Pękate jajka
Jajka gotujemy na twardo ok. 5 minut. Następnie wyjmujemy jajka, przepłukujemy zimną wodą i rozbijamy skorupkę, odrywamy niektóre kawałki skorupki. Do wody w której gotowaliśmy jajka wkładamy saszetkę herbaty. Ponownie wkładamy jajka i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie delikatnie zdejmujemy skorupkę z jajek, musimy uważać by nie uszkodzić osłonki pod skorupką, bo to na niej powstaje nam wzorek.
Pękate jajka
jajka gotujemy na twardo ok 5 minut
Pękate jajka
zaparzamy herbate w wodzie
Pękate jajka
rozbijamy skorupki i zdejmujemy niektore kawalki skorupek

Tagi:

jajko jajka