Sposób przygotowania:
Pekinka i melon
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i szatkujemy, grube zakończenia liści kroimy w kostkę.
Marchew, jabłka obieramy, płuczemy i ścieramy na grubych okach tarki.
Bazylię i cebulę (każde osobno) siekamy
Pomelo szorujemy szczoteczką i płuczemy gorącą wodą, odkrawamy dwa grube plastry ze środkowej części owocu jeśli będą pestki to je usunąć. kroimy w kostkę.
Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotowujemy sos.
Warzywa mieszamy ze sobą, dodajemy rozdrobnione pomelo, wciskamy sok z cytryny, dodajemy soli leciutko do smaku.
Pozostawiamy na 25 minut.
Po tym czasie łączymy pozostałe składniki sałatki z sosem, dodajemy bazylię, mieszamy i przekładamy do salaterki lub na półmisek. jeśli lubisz możesz dodać kiełki
Marchew, jabłka obieramy, płuczemy i ścieramy na grubych okach tarki.
Bazylię i cebulę (każde osobno) siekamy
Pomelo szorujemy szczoteczką i płuczemy gorącą wodą, odkrawamy dwa grube plastry ze środkowej części owocu jeśli będą pestki to je usunąć. kroimy w kostkę.
Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotowujemy sos.
Warzywa mieszamy ze sobą, dodajemy rozdrobnione pomelo, wciskamy sok z cytryny, dodajemy soli leciutko do smaku.
Pozostawiamy na 25 minut.
Po tym czasie łączymy pozostałe składniki sałatki z sosem, dodajemy bazylię, mieszamy i przekładamy do salaterki lub na półmisek. jeśli lubisz możesz dodać kiełki