Sposób przygotowania:
Sałatka z arbuzem i melonem
Rukolę i sałatkę lodową lub inną umyć i osuszyć ,pokroić na małe kawałeczki ułożyć na talerzu. Dodać pomidora pokrojonego na kostkę lub małe plasterki. Następnie opłukać paprykę zieloną i pozbawić nasion, pokroić w kostkę, dodać ananasy osączone z zalewy pokrojone w kostkę.
Melona obrać ze skórki i pokroić w kostkę, arbuza też obranego pokroić w kostkę. Całość posypać tymiankiem, bazylią i pieprzem kolorowym, skropić sokiem z cytryny i polać oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym.
Ja podałam do drugiego dania.
Melona obrać ze skórki i pokroić w kostkę, arbuza też obranego pokroić w kostkę. Całość posypać tymiankiem, bazylią i pieprzem kolorowym, skropić sokiem z cytryny i polać oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym.
Ja podałam do drugiego dania.