zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pekinka pod granatem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

suróweczka na obiad .............

Pekinka pod granatem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pekinka pod granatem

 

  • 300 g kapusty pekińskiej
  • pestki z 1/2 dużego granatu
  • 25 g kiełków rzodkiewki
  • ok. 6 cm pora
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • 5 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Pekinka pod granatem
Kapustę i pora posiekać i wrzucić do miski. Za pomocą drewnianej łyżki wydobyć pestki ze skóry granatu uderzając w skórę a granat trzymając nad miską. Pestki same wyskoczą do miski. Jeżeli granat jest mniej dojrzały, wtedy pestki trzeba wydłubać. Następnie dodać kiełki rzodkiewki, sok z cytryny i resztę przypraw i wymieszać surówkę. Podawać po około 10 minutach.
Pekinka pod granatem
w misce umieścić składniki na surówkę ....
Pekinka pod granatem
surówke wymieszać i podawać po 10 minutach