zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2394]

Pekinka, por, seler - surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Trzy warzywa a do tego śmietana i przyprawy i mamy zdrową i smaczną surówkę do obiadu. Można opcjonalnie dodać jabłko.

Pekinka, por, seler - surówka

Składniki:

Pekinka, por, seler - surówka

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 por ( mały )
  • 1/2 korzenia selera
  • 250 g ukwaszonej śmietany 15 %
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pekinka, por, seler - surówka
Kapustę pekińską pokroić.

Por pokroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce.

Seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Wszystkie przygotowane warzywa umieścić w misce, dodać śmietanę i sól oraz pieprz do smaku i wymieszać surówkę.

Odstawić na 15 minut do przegryzienia się smaków.

Podawać jako dodatek do drugich dań obiadowych.

Tagi:

surówka