Sposób przygotowania:
Pieczarkowe kotlety mielone
Obrane, umyte pieczarki zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać drobno.
Na maśle klarowanym zeszklić cebulę, dodać pieczarki. Dusić do odparowania płynu, pozostawić do wystudzenia.
Mięso przełożyć do miski, dodać pieczarki z cebulą, śmietanę oraz wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem, wsypać natkę pietruszki oraz bułkę tartą.
Na patelni rozgrzać olej.
Z masy formować owalne kotlety, smażyć na rumiano z obu stron.
Na maśle klarowanym zeszklić cebulę, dodać pieczarki. Dusić do odparowania płynu, pozostawić do wystudzenia.
Mięso przełożyć do miski, dodać pieczarki z cebulą, śmietanę oraz wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem, wsypać natkę pietruszki oraz bułkę tartą.
Na patelni rozgrzać olej.
Z masy formować owalne kotlety, smażyć na rumiano z obu stron.